Skytree featured in Sprout

Skytree was featured in an article on the Sprout website. The article was about us reaching the top 3 of the BMW Startup Challenge. We shared the second prize with Wellsun and LeydenJar Technologies came in first. Below is a transcript of the article (in Dutch):

Nederlanders winnen startupwedstrijd van BMW

De BMW Startup Challenge is dinsdagmiddag in de A’DAM Toren gewonnen door het Nederlandse energiebedrijf LeydenJar Technologies. De onderneming werkt aan een manier om elektrische auto’s langer te laten rijden.

LeydenJar Technologies? Eerlijk is eerlijk, bij ons stonden ze ook nog niet op de radar. Het bedrijf werkt aan een anode, waarmee de batterij van een elektrische auto een 50 procent hogere opslagcapaciteit krijgt. Dat lijkt erg nuttig voor de autobranche, dat voor zijn elektrische modellen nog te kampen heeft met een lage actieradius. Verhoog je die, dan worden de auto’s gebruiksvriendelijk en dus voor de consument interessanter.

LeydenJar werd in 2016 opgericht door Christian Rood (foto boven) en Gabriel de Scheemaker. Het bedrijf mag, net als de twee runner-up’s van de competitie, zijn product pitchen aan inkopers van BMW in München.

De wedstrijd lijkt daarmee ook een handige zet voor automerk en origanisator BMW zelf, dat door de samenwerking zijn eigen businessmodel kan vernieuwen. Het bedrijf voelt de hete adem van Silicon Valley in zijn nek, laat BMW-boardlid Peter Schwarzenbauer weten: “20 jaar geleden had niemand het in Silicon Valley over mobiliteit. Nu werkt iedere tweede startup eraan.”

Tijd dus om in te zetten op de kennis van startups. Volgens Schwarzenbauer is de kwaliteit van startups in Europa “heel hoog”. Bij de BMW Startup Challenge draaide het echter niet alleen om de juiste kennis, een idee moest ook schaalbaar zijn.

De twee bedrijven die de gedeelde zilverprijs van de startupwedstrijd krijgen, zijn Wellsun en Skytree. Wellsun is een in Delft gevestigde onderneming, die in 2016 werd opgericht door Stan de Ridder en Sam Kin. Het bedrijf maakt een doorzichtig type zonwering; de zogeheten Lumiduct. In plaats van lelijke zonnepanelen dus een glazen constructie die het zonlicht omzet in elektriciteit.

Het Amsterdamse Skytree – gevestigd te Science Park – wil CO2-vervuiling tegengaan en werkt aan een soort energiezuinig aircosysteem. Dat de drie winnende teams Nederlands zijn, lijkt overigens geen toeval. Van de tien finalisten kwamen acht deelnemers uit de Lage Landen. De wedstrijd leek dan ook in te zoomen op Nederlandse deelnemers. Ook de jury bestond uit Nederlanders, onder wie Daan Roosegaarde (Studio Roosegaarde), Evert Jaap Lugt (YES!Delft) en Anne-Wil Lucas (StartupDelta).

You can read the full article here: https://www.sprout.nl/artikel/startups/nederlanders-winnen-startupwedstrijd-van-bmw

Loading...